Duurzaamheid en Innovatie

Wat vandaag een innovatie is, kan morgen al weer de nieuwe standaard zijn. In de lange historie van Koninklijke Drukkerij De Vries hebben we meerdere innovaties in ons bedrijf weten te implementeren. Dit heeft geresulteerd in een efficiënte productie waarbij duurzaamheid voorop staat en waarmee we continuïteit voor onze klanten en onszelf creëren.

Innovatie bij Koninklijke Drukkerij De Vries

Innovatie bij Koninklijke Drukkerij De Vries

‘Innovatie’ betekent volgens de Dikke Van Dale letterlijk ‘invoering van een nieuwigheid’. Met deze definitie wordt een belangrijk detail toegelicht: een nieuwigheid is pas een innovatie wanneer het in het productieproces is opgenomen, en veel ideeën en uitvindingen halen helaas de productie niet.

 

Om scherp en kritisch om te gaan met ideeën maken wij gebruik van innovatieteams. Leveranciers en medewerkers uit verschillende disciplines bespreken samen welke ontwikkelingen er spelen in de markt. Gezamenlijk buigen ze zich over vragen, oplossingen en (on)mogelijkheden van deze ontwikkelingen en bespreken ze hoe dit opgepakt kan worden. Deze manier van werken heeft ertoe geleid dat wij ons het meest innovatieve bedrijf in onze sector mogen noemen.

 

Voorbeelden van innovatie

De werkzaamheden van deze innovatieteams hebben in het verleden geleid tot diverse toepassingen in ons productieproces. Voorbeelden hiervan zijn:

 

  • Augmented reality

Augmented reality (toegevoegde realiteit) is een live beeld van de werkelijkheid waaraan elementen kunnen worden toegevoegd door een computer of smartphone. Op die manier worden realiteit en virtuele wereld met elkaar verbonden. Zo kan er extra informatie over het product worden getoond door middel van filmpjes en afbeeldingen.

 

  • Beveiligd drukwerk

In de praktijk gebeurt het helaas regelmatig dat verpakkingen worden overgenomen en gekopieerd door concurrenten. Gelukkig kunnen wij visuele onzichtbare kenmerken in de verpakking aanbrengen zodat direct gecontroleerd kan worden of het daadwerkelijk een verpakking is van het betreffende merk of dat het een kopie betreft. Hiervoor zijn diverse technieken mogelijk die wij u graag toelichten.

 

Duurzaam ondernemen

Vouwkarton is bij uitstek een duurzaam, biobased verpakkingsmateriaal dat talloze keren hergebruikt kan worden. Vouwkarton kan met speciale milieuvriendelijke coatings geschikt gemaakt worden voor veeleisende toepassingen zoals voor het verpakken van vethoudende of diepvriesproducten. Ook kunnen gemetalliseerde coatings toegepast worden die de recyclebaarheid niet negatief beïnvloeden.

 

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Koninklijke Drukkerij De Vries. Wij lopen voorop met nieuwe ontwikkelingen om daarmee brand owners te helpen hun milieudoelstellingen te behalen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van hun verpakkingen. Hiertoe innoveren wij constant, zowel door toepassing van nieuwe materialen en kartonsoorten (bijvoorbeeld FSC-karton) maar ook door ontwerp en ontwikkeling van nieuwe, opvallende verpakkingsconcepten die het goed doen in de schappen.

 

Niet alle innovaties zijn direct voor u merkbaar, maar een voorbeeld van innovatie, duurzaam ondernemen en kostenbesparing, is het hergebruik van éénmalige golfkartonnen omdozen.