Stansen

Koninklijke Drukkerij De Vries beschikt over een moderne stanserij. Nadat de juiste stansvormen uit ons CAD-CAM-systeem zijn vervaardigd, worden deze vormen tijdens het stansen uit het karton gesneden en worden vervolgens de rillijnen en perforatie aangebracht. Omdat wij veel waarde hechten aan duurzaamheid, wordt het restkarton, dat rondom het product zit, afgevangen en gerecycled. De uiteindelijke vormen worden op snelle vouwplakmachines tot consumentenverpakking gevouwen.

Stansmogelijkheden

Reliëf aanbrengen door pregen

Nadat de vormen uit het karton gesneden zijn kunnen wij van Koninklijke Drukkerij De Vries het product nog verder aanpassen door reliëf accenten aan te brengen. Dit proces wordt ‘pregen’ genoemd. Een andere manier om de verpakking op te laten vallen is door middel van embossing (karton bol aan de voorkant) en debossing (karton hol aan de voorkant). Door de verpakking op één van deze manieren aan te passen kan de aandacht naar de juiste elementen op uw verpakking worden getrokken.

 

Verpakkingen afgestemd op uw machinepark

Koninklijke Drukkerij De Vries werkt vaak nauw samen met leveranciers van verpakkingsmachines. Voordat het productieproces begint, worden stansproeven geleverd. Zo waarborgen we een optimaal productieproces, ook aan uw zijde.

 

Gesepareerde levering

Naast het compleet leveren van de verpakkingen kunnen wij deze ook plano gesepareerd leveren. Dit houdt in dat de verpakkingen helemaal schoon en los van elkaar zijn zodat u verzekerd bent van een vlotte en gemakkelijke verwerking in uw productie.