Stansen & Pregen

Koninklijke Drukkerij De Vries beschikt over een moderne stanserij. Nadat de juiste stansvormen via ons CAD-CAM-systeem zijn vervaardigd worden deze vormen tijdens het stansen uit het karton gesneden terwijl in dezelfde bewerking de ril-, rits- en perforatielijnen worden aangebracht. Omdat wij veel waarde hechten aan duurzaamheid, wordt het restkarton dat rondom het product zit, afgevangen en gerecycled. De eerst nog platte vormen worden op snelle vouwplakmachines gevouwen en geplakt tot consumentenverpakkingen.

Stansmogelijkheden

Reliëf aanbrengen door pregen

Tijdens het stansen kunnen wij van Koninklijke Drukkerij De Vries het eindproduct nog verder verfraaien door in reliëf zichtbare en voelbare accenten aan te brengen. Dit proces wordt ‘pregen’ genoemd. Als er een reliëf – al dan niet in de vorm van een logo of tekst – zonder drukinkt wordt aangebracht heet dat blindpregen. De attentiewaarde neemt echter toe door een kleurig logo of tekst verhoogd (in reliëf) te pregen.
Door de verpakking op één van deze manieren aan te passen kan de aandacht naar de juiste elementen op uw verpakking worden getrokken.

 

Verpakkingen afgestemd op uw machinepark

Koninklijke Drukkerij De Vries werkt regelmatig en nauw samen met leveranciers van inpakmachines. Voordat het productieproces begint, worden stansproeven geleverd. Zo waarborgen we een optimaal productieproces, ook aan uw kant.

 

Gesepareerde levering

Naast het gevouwen en geplakt leveren van de verpakkingen kunnen wij deze ook plano (d.w.z. niet gevouwen en geplakt, maar plat) en gesepareerd leveren. Dit laatste houdt in dat de plano verpakkingen helemaal schoon en los van elkaar zijn zodat u verzekerd bent van een vlotte en gemakkelijke verwerking op uw inpakmachine.