Vouwplakken van verpakkingen

Koninklijke Drukkerij De Vries beschikt over moderne en snelle vouw-plakmachines. Hier komen de bedrukte en gestanste verpakkingen terecht voor de laatste schakel in het productieproces, de afwerking. Op onze vouw-plakmachines kunnen wij uw product in een bewerking op verschillende manieren vouwen en plakken. Voorbeelden hiervan zijn:

 

  • Langsnaad geplakt;
  • Autolock geplakt;
  • 4 of 6 -punts geplakt;
  • Sleeves;
  • Verpakkingen met interieurs;
  • Speciale vouw- en plakconstructies.

 

De vouw-plakmachines beschikken over volautomatische barcodelezers, lijmdetectoren en inpakunits. Hiermee kunnen wij uw verpakkingen high-speed vouwen en plakken en vervolgens conform uw specifieke wensen verpakken en leveren.

Constante controle doormiddel van codelezer

Onze vouw-plakmachines zijn voorzien van een codelezer. Deze lezer controleert iedere individuele verpakking zodat de kans op verwisseling zoveel mogelijk wordt teruggedrongen. Wanneer er verschillende soorten geproduceerd worden voorkomt de codelezer dat deze verschillende soorten onverhoopt gemixt worden. De codelezers vergroten onze leverbetrouwbaarheid.

 

Lijmcontrole door lijmdetectie

Zoals u leest: in ons productieproces zijn we constant bezig de kwaliteit van dat proces te waarborgen. Tijdens het vouw-plakken doen we dit, naast controle door een codelezer, door lijmdetectie. Hier wordt de hoeveelheid lijm die benodigd is om de verpakkingen te voorzien van een perfecte plaknaad gemeten, waardoor ‘binnen- en buitenplakkers’ worden voorkomen. Met deze controle voorkomen we storingen, uitval en stilstand, op de inpakmachines bij onze klanten.